Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Stay Fresh
Οδηγός για να πλένεις τα αθλητικά σου ρούχα

Stay Fresh Οδηγός για να πλένεις τα αθλητικά σου ρούχα
Οδηγός για να πλένεις τα αθλητικά σου ρούχα400

Για να σε βοηθήσουμε να φροντίζεις καλύτερα τα αγαπημένα σου ρούχα γυμναστικής, σου έχουμε αναλύσει μερικά από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να διατηρείς τα ρούχα γυμναστικής σου φρέσκα και να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους.

Να διαχωρίσεις σωστά τα ρούχα σου

Χώρισε τα αθλητικά σου ρούχα από τα υπόλοιπα ρούχα που σκοπεύεις να πλύνεις. Ταξινόμησέ τα με βάση το χρώμα: τα σκούρα πάνε με τα σκούρα, τα χρωματιστά πάνε με τα χρωματιστά και τα λευκά πάνε με τα λευκά. Στη συνέχεια, γύρισε τα ρούχα σου ανάποδα για να τα καθαρίσεις βαθύτερα και να διαφυλάξεις τα χρώματα.

Stay Fresh Οδηγός για να πλένεις τα αθλητικά σου ρούχα

Επίλεξε ένα ειδικό για αθλητικά ρούχα απορρυπαντικό

Το ειδικό απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων για αθλητικά ρούχα υπάρχει για κάποιο λόγο – είναι σχεδιασμένο για να καταπολεμά τις φυσικές οσμές και να καθαρίζει σε βάθος τα υφάσματα που απορροφούν υγρασία και τα συνθετικά υλικά. Προτιμήστε ένα πιο ευαίσθητο απορρυπαντικό που είναι γενικά απαλλαγμένο από σκληρές χημικές ουσίες όπως χλωρίνη, φωσφορικά άλατα ή ένζυμα που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη και να διασπάσουν ορισμένα υφάσματα, αλλά εξακολουθούν να κάνουν τη δουλειά τους.

Stay Fresh Οδηγός για να πλένεις τα αθλητικά σου ρούχα

Επίλεξε τη σωστή θερμοκρασία

Πλύνε τα αθλητικά σου ρούχα σε πιο κρύο νερό – περίπου 20°C ή 30°C. Το ζεστό νερό μπορεί να βλάψει τα ρούχα γυμναστικής σου περισσότερο απ' ό, τι θα μπορούσε να βοηθήσει, καθώς η υπερβολική ζέστη μπορεί στην πραγματικότητα να διασπάσει την ελαστικότητα και να οδηγήσει σε συρρίκνωση και μικρότερη διάρκεια ζωής για τα ρούχα σου.

Stay Fresh Οδηγός για να πλένεις τα αθλητικά σου ρούχα

Αφαίρεση λεκέδων και μυρωδιών

Για τους λεκέδες, προτίμησε το πλύσιμο στο χέρι με ένα ειδικό απορρυπαντικό και ταμπονάρισε απαλά τον λεκέ με ένα σφουγγάρι. Για να φύγουν οι μυρωδιές, μπορείς πάντα να βασίζεσαι σε ένα καλό αρωματικό ή να δοκιμάζεις ένα σπρέι κατά της οσμής, για να διατηρείς τον εξοπλισμό γυμναστικής σου να μυρίζει φρέσκο για περισσότερο καιρό. Για ένα τελείως φυσικό αφαιρετικό οσμών, μπορείς να βάλεις μισό φλιτζάνι λευκό ξύδι στον κύκλο ξεβγάλματος του πλυντηρίου σου. Αντίο στους λεκέδες και τις μυρωδιές!

Stay Fresh Οδηγός για να πλένεις τα αθλητικά σου ρούχα