Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποιο είναι το μέγεθός σου;
Πώς να μετρήσεις το κοστούμι σου

Ποιο είναι το μέγεθός σου; Πώς να μετρήσεις το κοστούμι σου
Πώς να μετρήσεις το κοστούμι σου448

Πρώτα απ' όλα

Ένα κατάλληλο κοστούμι δείχνει κομψό, κάνει εξαιρετική πρώτη εντύπωση και είναι απόλυτα άνετο. Σε αυτό το σημείο έρχεται το σωστό μέγεθος. Για να βρεις την καλύτερη δυνατή επιλογή για σένα, πρέπει να πάρεις τις μετρήσεις σου για το σακάκι και το παντελόνι. Διάβασε παρακάτω για να μάθεις πώς να προχωρήσεις.

Ποιο είναι το μέγεθός σου; Πώς να μετρήσεις το κοστούμι σου
Ποιο είναι το μέγεθός σου; Πώς να μετρήσεις το κοστούμι σου

Εδώ θα βρεις τι θα χρειαστείς

Πάρε μια μεζούρα, ένα στυλό και ένα κομμάτι χαρτί. Μετά από κάθε μέτρηση γράψε τις μετρήσεις και βρες το ακριβές σου μέγεθος με έναν πίνακα μεγεθών για να υπολογίσεις τα πιο πιθανά μεγέθη για την τέλεια εφαρμογή σου. Πάμε!

Για το σακάκι

1. Για τη μέτρηση των ώμων, φόρεσε ένα πουκάμισο που σου ταιριάζει καλά για ακριβές αποτέλεσμα. Τοποθέτητε τη μεζούρα στο σημείο που συναντιούνται η ραφή του ώμου και του βραχίονα και μέτρησε κατά μήκος της πλάτης μέχρι την άλλη ραφή του ώμου και του βραχίονα.

2. Για τη μέτρηση του μανικιού, κράτησε τα χεριά σου στα πλάγια και τους ώμους χαλαρά, βάλε τη μεζούρα στην άκρη της ραφής ώμου και βραχίονα. Μέτρησε κατ' ευθείαν προς τα κάτω μέχρι τη μέση του καρπού.

3. Για τη μέτρηση του στήθους, μείνε όρθιος με τα χέρια στο πλάι, ενώ στέκεσαι χαλαρά, και μέτρησε γύρω από το ευρύτερο σημείο του στήθους σου.

4. Για τη μέτρηση των βραχιόνων, τύλιξε τη μετροταινία πάνω και γύρω από τις ωμοπλάτες, περίπου στο ίδιο σημείο με τη μέτρηση της μασχάλης του στήθους.

5. Για τη μέση, μέτρησε με τη μεζούρα το πάνω μέρος του παντελονιού γύρω από το σώμα, ακριβώς πάνω από τους γοφούς σου.

6. Για τους γοφούς, μετράμε το φαρδύτερο σημείο των γοφών μας, κατά μήκος του μέσου της πλάτης μας.

Ποιο είναι το μέγεθός σου; Πώς να μετρήσεις το κοστούμι σου

Για το παντελόνι

1. Για τη μέτρηση του εξωτερικού ανοίγματος, φόρεσε ένα παντελόνι που σου ταιριάζει καλά και μέτρησε από την κορυφή της ζώνης της μέσης στο εξωτερικό πόδι, κάτω από το πόδι μέχρι περίπου 3,8 cm (1,5 ίντσες) πάνω από το έδαφος, ή στο σημείο που το παντελόνι σου συνήθως χτυπάει τα παπούτσια σου.

2. Για τη μέτρηση του ποδιού, μετράμε την εσωτερική ραφή του ποδιού του παντελονιού μας, από το υψηλότερο σημείο μέχρι το πάνω μέρος των παπουτσιών μας.

Ποιο είναι το μέγεθός σου; Πώς να μετρήσεις το κοστούμι σου